pre workout supplements

Wat is Pre Workout?

Wat is Pre-Workout?

Pre-workout is een voedingssupplement dat vaak wordt gebruikt door mensen die regelmatig sporten of aan lichaamsbeweging doen. Het wordt meestal ingenomen voordat ze aan hun trainingssessie beginnen. Pre-workout-supplementen bevatten verschillende ingrediënten die bedoeld zijn om de fysieke prestaties te verbeteren en de trainingsintensiteit te verhogen. Hier zijn enkele van de mogelijke voordelen van pre-workout:

 

 • Toename van energieniveaus: Pre-workout-supplementen bevatten meestal stimulerende stoffen zoals cafeïne, guarana of taurine, die je energieniveaus kunnen verhogen. Dit kan je helpen om alerter en meer gefocust te zijn tijdens je training.

 • Verbeterde fysieke prestaties: Pre-workout-supplementen kunnen de trainingsprestaties verbeteren door de doorbloeding te verhogen, de zuurstofopname te verbeteren en de spierkracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Ingrediënten zoals creatine, bèta-alanine en citrulline-malaat kunnen hierbij helpen.

 • Verhoogde mentale focus: Pre-workout-supplementen bevatten vaak ingrediënten die de mentale focus en alertheid bevorderen, waardoor je je beter kunt concentreren op je training en de oefeningen met meer precisie kunt uitvoeren.

 • Vertraagde vermoeidheid: Sommige pre-workout-supplementen bevatten ingrediënten zoals bèta-alanine, dat kan helpen om de ophoping van melkzuur in de spieren te verminderen en vermoeidheid uit te stellen. Hierdoor kun je langer op hoge intensiteit trainen.

Wat is Pre Workout?

Pre-workout is een voedingssupplement dat speciaal is ontwikkeld om te worden ingenomen vóór het begin van een trainingssessie of lichamelijke activiteit. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeders of capsules, en bevat een combinatie van ingrediënten die bedoeld zijn om de fysieke en mentale prestaties te verbeteren tijdens het sporten.

De exacte samenstelling van pre-workout-supplementen kan variëren, afhankelijk van het merk en het product, maar hier zijn enkele veelvoorkomende ingrediënten die je vaak in pre-workout-supplementen zult vinden:

 

 • Cafeïne: Een stimulerend middel dat je energieniveau kan verhogen, de alertheid kan verbeteren en vermoeidheid kan verminderen.

 • Bèta-alanine: Een aminozuur dat kan helpen bij het vertragen van de opbouw van melkzuur in de spieren, waardoor je langer op hoge intensiteit kunt trainen.

 • Creatine: Een stof die de spierkracht en het uithoudingsvermogen kan vergroten, waardoor je intensievere trainingen kunt uitvoeren.

 • L-arginine en citrulline: Aminozuren die de bloedstroom kunnen verbeteren en zorgen voor een betere zuurstof- en voedingsstoffenlevering aan de spieren.

 • Vitamines en mineralen: Pre-workout-supplementen kunnen ook vitamines en mineralen bevatten die betrokken zijn bij het energiemetabolisme en de spierfunctie, zoals vitamine B12, magnesium en zink.

Pre Workout voorziet je lichaam van extra energie, kracht en uithoudingsvermogen

Pre-workout-supplementen voorzien je lichaam van extra energie, uithoudingsvermogen en kracht tijdens je trainingssessies. Deze voordelen bieden pre-workout-supplementen:

 

 • Extra energie: Pre-workout-supplementen bevatten vaak stimulerende ingrediënten zoals cafeïne, guarana of taurine. Deze ingrediënten werken op het centrale zenuwstelsel en kunnen je alerter maken, vermoeidheid verminderen en je energieniveaus verhogen. Dit kan je helpen om meer energie te hebben tijdens je training en je in staat stellen om harder en intensiever te trainen.

 • Verhoogd uithoudingsvermogen: Pre-workout-supplementen kunnen ingrediënten bevatten zoals bèta-alanine en citrulline-malaat. Bèta-alanine helpt bij het verminderen van de ophoping van melkzuur in de spieren, wat kan leiden tot vermoeidheid. Hierdoor kun je langer op hoge intensiteit trainen voordat je vermoeid raakt. Citrulline-malaat kan de bloedstroom verbeteren en helpen bij het verhogen van het zuurstoftransport naar de spieren, waardoor vermoeidheid wordt verminderd en het uithoudingsvermogen wordt vergroot.

 • Toename van kracht: Creatine is een veelvoorkomend ingrediënt in pre-workout-supplementen. Het helpt bij het vergroten van de beschikbaarheid van ATP, de belangrijkste bron van energie voor spiercontractie. Door de hoeveelheid ATP in de spieren te verhogen, kan creatine je helpen om krachtigere en intensievere oefeningen uit te voeren, zoals zwaardere gewichten tillen of explosieve bewegingen maken.

Pre Workout bestellen?

Upplements is de aanbieder van pre workout. Upplements biedt pre workout aan in de smaak tropical! Wil je graag meer informatie ontvangen over eiwitten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *